Liverpool FC start onderzoek naar gebeurtenissen Champions League-finale

Wat de mooiste voetbalwedstrijd van het jaar zou worden, is voor velen uitgedraaid op een nachtmerrie. De Champions League-finale tussen Real Madrid en Liverpool in het Stade de France in Parijs zorgde voor heel wat chaos en problemen. Een groot aantal Liverpoolfans geraakte het stadion namelijk niet binnen, waardoor de wedstrijd een halfuur werd uitgesteld. De opeenhoping van mensen buiten het stadion zorgde ook voor een gevaarlijke situatie.

Gisteren, op 29 mei 2022, was het tijd voor dé belangrijkste Europese voetbalmatch van het jaar. In Parijs vond namelijk de finale van de Champions League plaats tussen de Spaanse kampioen Real Madrid en het Engelse Liverpool FC. Die match (1-0 voor Real, overigens, red.) had voor heel wat fans een sprookje moeten worden, maar dat liep toch even anders af. Een groot aantal Liverpoolfans probeerde het stadion binnen te dringen zonder ticket. Daardoor konden ook mensen mét ticket het stadion niet binnen door opstopping.

Uitstel

De finale van de Champions League is gisteren niet vlot verlopen. Terwijl fans van Real Madrid al even hadden plaatsgenomen in het Stade de France, was er van de Liverpoolfans nog geen sprake. Zij stonden namelijk nog steeds vast buiten het stadion. Dat kwam doordat een groot aantal fans het stadion probeerde binnen te dringen zonder ticket. Daardoor stonden ook de fans met een ticket vast. En dat zorgde voor een gevaarlijke situatie.

Zeker wanneer de politie besliste om de groep te proberen splitsen door traangas. Maar dat werd volgens de Liverpoolfans en de club ook gebruikt op onschuldige supporters, waaronder kinderen. “Dit is onacceptabel”, klonk het in heel wat reacties op sociale media. Volgens fans is het dan ook de slechts mogelijke organisatie die ze ooit hebben gezien. De match begon uiteindelijk een dik halfuur later.

Onderzoek

Om de situatie verder te bekijken heeft Liverpool FC nu een onderzoek gestart. Dat meldt de BBC. “Wij zijn enorm teleurgesteld in wat sommige Liverpoolfans hebben moeten meemaken in en rondom het Stade de France”, klinkt het in een statement. “Dit is de mooiste match in het Europese voetbal en fans verdienden deze behandeling niet. We hebben dan ook een officieel onderzoek gestart naar de oorzaak van deze onacceptabele gebeurtenissen.”

Bekijk hier een aantal tweets:

Meer