’s Werelds grootste fabrikant van lithiumproducten: “Prijzen van het witte goud blijven hoog, zelfs bij vergroot aanbod”

De lithiumkoorts zal zeker ook het komende jaar aanhouden, zo betoogt het hoofd lithium van chemiebedrijf Albemarle in de Financial Times (FT).

Waarom is dit belangrijk?

Lithium geldt als een sleutelelement voor de energietransitie. Het alkalimetaal is namelijk essentieel voor de productie van batterijen voor elektrische auto’s, die in de komende decennia de wagens met verbrandingsmotor moeten vervangen. Een lage prijs voor het “witte goud” is vereist om elektrische voertuigen betaalbaar te maken voor consumenten.

De essentie: Volgens schattingen van het IEA (Internationaal Energieagentschap) zal de wereldwijde vraag naar lithium de komende twintig jaar meer dan vertienvoudigen.

Het nieuws: De vraag naar het witte goud wordt hoger gestuwd door de explosieve groei van de verkoop van elektrische wagens. Dat stelt Eric Norris van de onderneming Albemarle, naar marktkapitalisatie de grootste lithiumfabrikant ter wereld, in de FT.

  • Sinds het overaanbod en de daaropvolgende prijzencrash in 2020, zijn
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer