Lissabon installeert alarmsysteem tegen mogelijke tsunami’s

De Portugese hoofdstad Lissabon heeft een alarmsysteem tegen mogelijk tsunami’s gestart. Het stadsbestuur vreest immers dat de klimaatverandering het risico’s op vloedgolven zal doen stijgen. Lissabon ligt dan ook in een gebied dat bijzonder gevoelig is voor seismische activiteiten.

Waarom is dit belangrijk?

Het stadsbestuur verwijst naar een aardbeving die de stad in 1755 had getroffen en met een tsunamigolf gepaard ging. In grote delen van de stad werden daarbij zware verwoesingen aangericht.

Evacuatie

De essentie: Het waarschuwingssysteem, bestaande uit sirenes en digitale informatiepanelen, werd geïnstalleerd in de wijk Belém, aan de monding van de rivier de Taag.

  • "Door de klimaatverandering is het nog urgenter geworden om Lissabon op extreme weersomstandigheden of klimaatrampen, zoals tsunami's, voor te bereiden”, beklemtoonde Angelo Pereira, schepen van Civiele Bescherming van Lissabon.
  • Tegelijkertijd kreeg de locale bevolking instructies over evacutaties bij
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.