Jean-Luc Crucke (Les Engagés) hoopt op medewerking van Vooruit en cd&v tegen besparingen in gezondheidszorg

Kopstuk Jean-Luc Crucke van Les Engagés spreekt nog eens uit dat hij hoopt op een federale regering met Vooruit en cd&v erbij. Met z’n drieën wil hij de besparingen op de gezondheidszorg die N-VA en MR voorstellen, counteren.

Gehoord: Crucke denkt aan een samenwerking.

  • “Ik ben ook voorstander van een budgettaire sérieux, maar investeren in gezondheid is de beste besparing voor de toekomst” verklaarde Crucke aan nieuwszender LN24. “We gaan de ruggengraat van Les Engagés niet verloochenen”, zo omschreef hij het.
  • En volgens Crucke is dat “hetzelfde als wat cd&v en Vooruit zeggen. “Als drie partijen hetzelfde zeggen over gezondheid, denk ik dat dat toch gehoord moet worden”. Zo hoopt hij de besparingen die MR en vooral N-VA voorstellen, wat af te zwakken.
  • Want zo geeft hij aan, “betere preventie, en meer performante tools en medicijnen” zijn nodig. “Zo vermijd je extra uitgaven in de toekomst”, is de duidelijke boodschap.
  • Cd&v en Vooruit maakten van gezondheidszorg al een punt in de kiescampagne. “De meeste partijen willen besparen op de gezondheidszorg en de sociale zekerheid”, zei Vooruit-boegbeeld Conner Rousseau onlangs nog. Samen met Les Engagés staan de drie partijen dus wel degelijk sterker, al waren N-VA en MR aan beide kanten van de taalgrens wel de grootste partij. Zij komen dus nadrukkelijk aan zet om voorstellen te doen.
Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.