Deze lente komt de eerste vliegende auto op de markt

Zelfrijdende en zelfs vliegende auto’s, dat leek lang toekomstmuziek. Maar de toekomst is gearriveerd. Want in de lente van 2018 zal het Amerikaanse Samson Motors de eerste, echte operationele vliegende auto op de markt brengen.

Samson Motors komt deze lente met de Switchblade, de eerste echte vliegende auto. Het bedrijf uit de VS, meer bepaald de staat Oregon, vraagt er wel maar liefst 100.000 euro voor. Wie voor zichzelf het fileprobleem wil oplossen door er gewoon boven te vliegen, zal dus diep in de buidel moeten tasten.

Vliegbrevet

Al krijg je meteen wel waar voor je geld. Want de Switchblade heeft met 190pk zeker geen kracht te weinig en haalt zo zelfs omgerekend meer dan 200 km/u. En dat enkel op de grond. In de lucht gaat het met meer dan 300 km/u zelfs nog een pak sneller. 

Maar aangezien je je ook in de lucht zal bevinden met het toestel volstaat het niet om enkel een rijbewijs te hebben. Voor een vliegende auto moet je uiteraard ook een vliegbrevet op zak hebben. En net zoals bij gewone vliegtuigen kan je enkel maar het ruime sop kiezen vanop een luchthaven. 

Zo zal de Switchblade er gaan uitzien:


Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20