Leffe in de clinch met Leff

AB InBev heeft aan een brouwerij uit Bretagne die nog maar sinds kort operationeel is, gevraagd om de naam “Leff” niet meer te gebruiken, omdat die te veel lijkt op het bekende biermerk (Leffe) uit de buurt van Dinant.

Maar omdat het bedrijf voorlopig geen actie onderneemt, zal het uiteindelijk aan de Franse administratie zijn om zich uit te spreken over het gedeponeerde merk. Dat zou volgende maand gebeuren.

Philippe Le Sauw heeft zijn brouwerij in het Bretoense Cote-d’Armor “Brasserie artisanale du Leff” gedoopt, naar de rivier die in zijn geboortedorp stroomt. Hij heeft de merknaam op 13 oktober gedeponeerd bij het nationaal instituut voor intellectuele eigendom (INPI).

Twee maanden later hebben advocaten van de Belgisch-Braziliaanse brouwer AB InBev hem per brief aangemaand om de naam te wijzigen. Maar de brouwer, die op jaarbasis slechts zo’n 1.500 flessen zou brouwen, weigert op die vraag in te gaan.

AB InBev wenst geen juridische procedure, maar wil anderzijds ook de merknaam Leffe verdedigen, die één van de grote internationale biermerken is van de groep.

“Zelfde uitspraak”

In een persbericht woensdag betreurt AB InBev dat zelfs in de uitspraak er geen verschil is tussen “Leff” en “Leffe”. Dit creëert volgens het bedrijf verwarring bij de consument. AB InBev hoopt dat er een oplossing kan gevonden worden en kijkt daarvoor naar een evaluatie door INPI, klinkt het.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20