Mega lanceert actie met vaste energiecontracten: is het een goed idee om zo’n contract af te sluiten?

Na Luminus pakt nu ook Mega opnieuw uit met vaste contracten. Er schuilt wel een addertje onder het gras: de formule wordt enkel aangeboden aan de eerste 10.000 bestaande klanten die hun variabel contract inruilen voor het alternatief met een vast tarief.

Waarom is dit belangrijk?

Door onder meer een zachte winter zijn de energieprijzen de afgelopen maanden fors gedaald. Dat zal ook een positieve impact hebben op de volgende energiefactuur (eindafrekening) die we in de bus zullen krijgen. Dankzij de afgezwakte gas- en elektriciteitsprijzen maakt ook het energiecontract met een vast tarief een comeback.

In het nieuws: Alle leveranciers hebben vorig jaar de commercialisering van de vaste energiecontracten stopgezet. Ze deden dat omdat de energieprijzen de pan uit rezen. Intussen zijn de prijzen gezakt. Daarom blazen verschillende leveranciers dat type contracten nieuw leven in. Luminus nam daarbij het voortouw. Nu volgt ook Mega.

  • Enkel bestaande klanten van Mega kunnen zo'n contract afsluiten.
  • Bovendien kunnen slechts de eerste 10.000 klanten (van de ongeveer 600.000 klanten die Meg
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer