Laad je auto op met eigen elektriciteit: D’Ieteren koppelt laadpalen aan zonnepanelen

EDI, de laadpalendochter van autoverdeler D’Ieteren, kondigt de overname van Go-Solar aan. Dat is een installatiebedrijf van zonnepanelen en thuisbatterijen. “We kunnen zo automobilisten aanbieden om zowel producent als verbruiker van groene energie te zijn”, zegt EDI.

Go-Solar, opgericht in 2008, is een Belgisch familiebedrijf dat naar eigen zeggen een groei met dubbele cijfers kent en voornamelijk actief is in het Vlaamse Gewest. Door de fusie met EDI kan het nu zijn activiteiten in het hele land uitbreiden.

“Eenvoudiger voor de klant”

EDI kan voortaan zijn aanbod oplaadoplossingen voor elektrische voertuigen koppelen aan het installeren van fotovoltaïsche panelen en batterijen. Denis Gorteman, CEO van D’Ieteren Auto: “De overname van Go-Solar door EDI is een strategische zet die zal helpen om de elektromobiliteit in België te promoten door de klantenervaring te vereenvoudigen via een integraal aanbod.”

De overname van Go-Solar door D’Ieteren zorgt voor een completer aanbod binnen de autodivisie van de holding, stelden analisten van Kepler Cheuvreux in een reactie woensdag. Het is volgens Kepler complementair met de rest van het aanbod binnen D’Ieteren Auto, wat ook de strategie van de groep is.

Volgens het beurshuis blijft “nieuwe mobiliteit” wel een beperkt onderdeel binnen de afdeling. In 2021 leverde dit slechts 1 procent van de omzet. Ruim 80 procent van de omzet kwam dan weer van import van auto’s.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20