Kwartaalcijfers Netflix overtreffen ambitieuze verwachtingen

Netflix heeft er een sterk eerste kwartaal op zitten. De streamingdienst mocht maar liefst 7,41 miljoen nieuwe gebruikers noteren en kon mede daardoor rekenen op een nettowinst van 290 miljoen dollar (234 miljoen euro). Nadat de beurswaarde van Netflix aanvankelijk daalde omdat er slechtere cijfers verwacht werden, steeg het uiteindelijk opnieuw tot ruim 307 dollar (bijna 300 euro).

De online streamingdienst Netflix kan terugkijken op een ijzersterk eerste kwartaal. Normaliter is het eerste kwartaal het zwakste voor Netflix en men vreesde bovendien voor de impact van de Olympische Winterspelen. Een onterechte vrees, zo blijkt, want Netflix doet het een stuk beter dan hun vooropgestelde doelstelling. 

Kwartaalrecord

Netflix kon in het eerste kwartaal rekenen op 7,41 miljoen nieuwe gebruikers, waarvan 5,46 miljoen buiten de Verenigde Staten. De streamingdienst deed zo beter dan de vooropgestelde doelstelling van 6,35 miljoen en kon een record noteren. Nooit eerder kende Netflix in het eerste kwartaal een grotere groei dan nu. 

Vooral de populariteit van verschillende reeksen, waaronder La Casa De Papel, dat het ver buiten Spanje enorm goed doet, heeft zo bijgedragen tot de onverwacht grote groei. 

Nettowinst

De inkomsten van Netflix liepen zo op tot 3,7 miljard dollar, zo’n 3 miljard euro. Daarvan hield de streamingdienst uiteindelijk 290 miljoen dollar over, goed voor zo’n 234 miljoen euro. 

Van die winst wil Netflix heel wat geld over de boeg gooien om nieuwe Netflix Originals aan te maken. De streamingdienst wil dit jaar namelijk 8 miljard dollar pompen in 700 nieuwe films, series en specials met het label Netflix Originals. 

Beurscijfers

Ook op de beurs heeft Netflix er een sterk kwartaal op zitten. De waarde van het aandeel steeg de afgelopen drie maanden van ongeveer 200 dollar tot ruim over de 300 dollar. 

Net voor de bekendmaking van de kwartaalcijfers daalde de waarde even, maar ondertussen heeft het zich opnieuw hersteld en staat de koers weer op ruim 307 dollar (zo’n 300 euro).

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20