Kroatische supercar Rimac, met een prijskaartje van 2 miljoen euro, voortaan ook in België te koop

Autoverdeler D’Ieteren wordt de Belgische invoerder van de elektrische supercars van Rimac, een jong maar erg ambitieus merk uit Kroatië.

De samenwerking werd donderdag aangekondigd op een persconferentie in het Brusselse museum Autoworld. D’Ieteren is in het segment van sportwagens onder meer de verdeler van Porsche, Bugatti, Lamborghini en Bentley. Rimac is het dertien jaar oude automerk van de nog steeds maar 33-jarige Kroatische entrepreneur Mate Rimac.

Zijn bedrijf werd vorig jaar, samen met het Duitse Porsche, de nieuwe eigenaar van het legendarische merk Bugatti. Hun nieuwe joint venture Bugatti-Rimac gaat voortaan de merken Bugatti en Rimac commercialiseren. Beide merken blijven wel afzonderlijk van elkaar.

Gezien D’Ieteren al jaren de Belgische dealer is voor Porsche en Bugatti, lag het voor de hand dat de Brusselse autodealer ook de blitse auto’s van Rimac zou gaan verdelen.

De Rimac Nevera op de Wereldexpo in Dubai – foto Rimac

412 kilometer per uur

De Kroatische hypercar is wel alleen voor de meest vermogenden onder de autoliefhebbers weggelegd. De basisprijs is 2,1 miljoen euro. Daarvoor krijg je een exclusieve wagen, want er worden in de fabriek te Zagreb maar 150 exemplaren gemaakt. De rekening voor Rimac is zo snel gemaakt: het automerk mikt op een omzet van ruim 300 miljoen euro uit de verkoop van de Nevera.

De statistieken doen duizelen:

  • Met ruim 1.900 pk haalt de Nevera een topsnelheid van liefst 412 kilometer per uur.
  • Optrekken naar 100 kilometer per uur kan in 1,97 seconden.
  • Na 9,3 seconden zit de supersportwagen al aan 300 kilometer per uur.

(lb)

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.