Koopt deze rapper sneakermerk Reebok?

Nadat Adidas zijn dochtermerk officieel in de etalage zette, herhaalt rapper Master P dat hij samen met voormalige NBA-speler Baron Davis kandidaat is om Reebok over te nemen.

Adidas bevestigde deze week wat al maanden in de lucht hing: de Duitse sportartikelengroep wil af van Reebok, het iconische sportmerk dat de Duitse groep in 2006 kocht voor 3,1 miljard dollar, maar vandaag volgens schattingen maar 1 miljard dollar meer waard is.

De Duitsers haalden Reebok binnen om op de Amerikaanse markt weerwerk te bieden tegenover marktleider Nike. Maar ondanks merkambassadeurs als Gigi Hadid of Ariana Grande en tal van pogingen om Reebok hip te maken, werden de hooggespannen verwachtingen nooit waargemaakt.

Bron: Reebok.

‘De groeimogelijkheden op lange termijn in onze branche zijn zeer aantrekkelijk, met name voor iconische sportmerken’, zegt Kasper Rorsted, de CEO van Adidas, in een mededeling. ‘Na zorgvuldige afweging zijn we tot de conclusie gekomen dat Reebok en Adidas hun groeipotentieel onafhankelijk van elkaar aanzienlijk beter gaan kunnen realiseren.’

Master P

Meteen maakt een kandidaat-koper zijn belangstelling publiekelijk bekend. De rapper Master P – zijn echte naam is Percy Robert Miller – gaat samen met voormalig topbasketballer Baron Davis een bod doen, zo bevestigt hij aan de tabloid New York Post. Het duo liet eind vorig jaar al zijn belangstelling blijken.

Master P (50) denkt dat ze met hun eigen cocktail van rap en basketbal alle ingrediënten in huis hebben om van Reebok een ‘must have’ te maken voor het multiraciale publiek in de grote Amerikaanse steden. ‘We weten hoe we dit cool kunnen maken’, zegt Master P aan de New Yorkse krant. ‘We weten hoe we de juiste producten kunnen maken en de juiste atleten aan het merk kunnen verbinden.’

Hij hoopt onder meer de basketballegendes Shaquille O’Neal en Allen Iverson bij het project te kunnen betrekken. ‘Shaq’ was eerder merkambassadeur van Reebok, Iverson is dat nog steeds.

Concurrentie

De Amerikaanse tandem is niet de enige kandidaat. Verscheidene investeringsgroepen zien het wel zitten om Reebok op te krikken om later weer door te verkopen, zo meldt de Financial Times.

VF Corporation, het bedrijf achter Vans en Timberland, wordt eveneens genoemd als mogelijke koper. VF Corp kocht recentelijk nog het opkomende streetwear-merk Supreme. Ook het Chinese Anta Sports, vooral bekend van het merk Fila, ligt wellicht op de loer, net als Authentic Brands Group, dat een hele waaier aan modemerken overkoepelt. Een van de merkambassadeurs bij ABG is … Shaquille O’Neal.

Britse oorsprong

Reebok is van oorsprong overigens geen Amerikaans merk, maar Brits. Het merk ontstond in de jaren vijftig uit het bedrijf van het schoenmakersgeslacht Foster in de Engelse stad Bolton. Vandaar het gebruik van het ‘Union Jack’-motief in de retrocollecties.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20