Koers Dogecoin en Shiba Inu zien explosieve stijging: maken mememunten een comeback?

Dogecoin herneemt zijn plaats als tiende meest waardevolle cryptomunt terwijl neefje Shiba Inu ook een mooie rally noteert.

Dogecoin en Shiba Inu, de meest geliefde mememunten van menige cryptobelegger, staan op het punt om enkele hardnekkige weerstandslijnen te doorbreken.

Op het moment van schrijven, ziet de koers van Dogecoin een rally van meer dan 10 procent op 24 uur tijd. De wekelijkse koersstijging komt neer op meer dan 27 procent. Daarmee herverovert Dogecoin zijn plaats binnen de top 10 cryptomunten volgens hoogste marktwaarde. Een DOGE-munt kost momenteel 0,086 dollar.

Shiba Inu noteert een 24-uurse rally van “maar” 3 procent, maar zag wel op een week tijd een waardestijging van zo’n 36 procent. Voor een SHIB-munt tel je op het moment van schrijven 0,000016 dollar neer. Indien de rally doorzet, kan de koers wel eens over de weerstandslijn van 0,000018 dollar springen.

Massaal verbranden van SHIB-munten

Investeringen in de grapmunten namen de afgelopen dagen opnieuw fors toe nadat Bitcoin en Ethereum tijdelijk de psychologische prijsniveaus van respectievelijk 25.000 en 2.000 dollar konden overbruggen. Ook het beter dan verwachte inflatiecijfer van de VS gaf de markt ongetwijfeld een boost.

Er zijn verschillende redenen waarom het enthousiasme rond de mememunten herneemt. Zo wijst cryptobelegger Lark Davis naar de lancering van Dogechain, een blockchain waar gebruikers hun Dogecoin naar kunnen overmaken om NFT’s te kopen en bepaalde decentrale diensten te gebruiken. Daarnaast kijken SHIB-beleggers hardnekkig uit naar de lancering van Shibarium, een layer 2-dienst bovenop het protocol van Shiba Inu. Een officiële releasedatum voor Shibarium is nog niet gekend.

Tenslotte blijkt dat het “burn”-mechanisme van Shiba Inu bijzonder veel werk verzet. Door cryptomunten te “burnen” worden munten in een ontoegankelijke wallet geplaatst en dus effectief uit circulatie gehaald. SHIB-beleggers kunnen munten verbranden om de voorraad te controleren en worden hiervoor ook beloond. Volgens burntracker Shibburn zouden er in totaal al meer dan 410 biljoen SHIB-munten “verbrand” zijn.

(fjc)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20