Remonte op de Europese aandelenmarkten, Russische beurs wordt wakker met een kater

De Europese beurzen zijn dinsdag met winst geopend na de zware pandoering van maandag, waarbij de zwaarste verliezen sinds de financiële crisis werden genoteerd. De beurs van Moskou voelt nu pas de impact van de prijzenoorlog op de oliemarkt.

De Brusselse beurs is dinsdag eveneens in het groen gestart. Kort na opening noteerde de Bel20 index 1,6 procent hoger op 3.224,75 punten.

In de sterindex noteerden vrijwel alle aandelen hoger. Umicore trok de kop met een winst van 2,7 procent.

Proximus daalde 0,1 procent na het aangekondigde vertrek van de CFO.

Andere Europese beurzen openden met winsten tussen 1 en 2 procent. Ook de Stoxx Europe 600, een breed samengestelde Europese index, ging bij opening een procent hoger.

Maandag gingen de aandelenmarkten in Europa nog keihard achteruit. Het sentiment kreeg stevige klappen door een prijzenoorlog op de oliemarkt, en door de impact van het coronavirus.

Russische beurs crasht

Minder goed nieuws op de Russische beurs. Maandag, toen elders in de wereld zware verliezen in de tabellen stonden, was de Moskouse beurs gesloten wegens een feestdag.

De combinatie van kelderende olieprijzen en schrik voor de impact van het coronavirus bereikte dinsdag ook de beurs van Moskou, die tot 12,7 procent verloor.

Vooral olie- en gasbedrijven verloren terrein. Rosneft ging 14,3 procent lager, Lukoil bijna 13 procent en Gazprom iets meer dan 10 procent.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20