Kijk hier hoe een machine een tafel in een restaurant reserveert

De digitale assistent Duplex van Google reserveert een tafel in een restaurant, zonder dat daar nog een mens aan te pas komt.

Google introduceert nog voor het einde van dit jaar zijn Google-bot Duplex op zijn Pixel 3-telefoons in de Verenigde Staten. Het gaat om een functie die telefonische reserveringen kan maken en dat zonder dat de persoon aan de andere kant van de lijn ook maar een vermoeden heeft dat hij met een computer te maken heeft die artificiële intelligentie inzet.

De Duplex werd voor het eerst in mei voorgesteld, maar sinds dan is verder gewerkt aan de verfijning van de functie. Zo zal de persoon die de oproep beantwoordt worden geïnformeerd dat hij met een computer te maken heeft. Indien gewenst kan die persoon de oproep weigeren.

Op onderstaande video is te horen hoe de Google Assistent in opdracht van de gebruiker in een restaurant een reserving wil maken voor vier personen op woensdagavond.

Opvallend is het gebruik door de Duplex-computerstem van stopwoordjes, zoals ‘ehm’ en ‘oh’, wat het gesprek een reëel karakter geeft.

Voorlopig kan de Duplex enkel dat. Andere functies zouden later worden toegevoegd. Zo zal de Duplex ook oproepen kunnen beantwoorden, maar zover is men nog niet. Duidelijk wordt wel dat Google geen plannen heeft om deze markt enkel aan Amazon en Apple over te laten.

Wie over een Pixel 3-telefoon beschikt  kan nog voor het eind van het jaar over Duplex beschikken in de Amerikaanse steden New York, Atlanta, Phoenix en San Francisco. Het volstaat de smartphone een commando te geven in de zin van ‘Reserveer een tafel voor vier in pizzeria X om 7 uur ‘s avonds’. Duplex doet dan de rest.

Welke andere Pixel-toestellen exact ondersteund zullen worden is nog niet bekend.

Zoals dat meestal het geval is heeft Google niet gezegd hoe ze de dienst denkt te monetiseren. Het bedrijf wil de Pixel-toestellen aantrekkelijker maken en zijn digitale assistent laten concurreren met zijn twee belangrijkste concurrenten.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20