K-popsensatie BTS tekent voor grootste Koreaanse beursgang in drie jaar

Het management van de immens populaire K-popgroep BTS plant een beursgang op de Koreaanse techbeurs Kosdaq. Big Hit, zoals het bedrijf heet, wil 963 miljard won (684 miljoen euro) ophalen, wat het de grootste beursgang in Zuid-Korea in drie jaar tijd maakt.

BTS, dat staat voor Bangtan Boys, bestaat sinds 2013 en is sindsdien niet meer weg te denken uit de Koreaanse popscene. Het is de grootste Koreaanse popgroep en The Army, zoals de fans zichzelf noemen, strekt zich uit over Azië, maar gaat zelfs tot in de Verenigde Staten en Europa. De zevenkoppige groep trad al op in onder andere Londen en Amsterdam.

6,5 miljoen euro per BTS-lid

Big Hit zou zijn aandelen verkopen aan 105.000 tot 135.000 won (74 tot 96 euro). Aan de bovenkant van de vork is dat een waardering van omgerekend 3,3 miljoen euro.

En niet alleen Big Hit zal daar rijk van worden, ook de BTS-leden pikken een graantje mee. Ze hebben allemaal namelijk exact 68.385 aandelen van het bureau in handen. Aan een prijs van 96 euro per aandeel komt dat dus op 6,5 miljoen euro per persoon uit. En dan moet de handel nog beginnen.

De Koreanen verworven hun wereldwijde populariteit omdat ze als een van de weinige K-popgroepen in het Engels zingen. Dat heeft hen geen windeieren gelegd, want vorig jaar verdiende Big Hit volgens zakentijdschrift Forbes 587 miljard won (417 miljoen euro) aan de groep. BTS kwam onlangs zelfs als eerste binnen in de Billboard 100, een plaats die normaal is voorbehouden voor de groten der aarde als Michael Jackson en Mariah Carey.

De beursgang moet het water testen voor de populariteit van K-pop op de beurs. De aandelen van de rivaliserende boyband EXO crashten dit jaar namelijk 43 procent door de coronapandemie, maar konden dat ondertussen weer bijna allemaal ophalen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20