JPMorgan voltooit eerste DeFi-transactie ooit op openbare blockchain: crypto-startschot voor grootbanken?

Ondanks de crypto-sceptische houding van CEO Jamie Dimon, heeft de bankgigant JPMorgan nu toch zijn allereerste transactie via crypto-technologie uitgevoerd.

Waarom is dit belangrijk?

Terwijl in het prille begin grootbanken ronduit tegen crypto waren, lijken de financiële instellingen nu te beseffen dat er misschien ook een manier is om de technologie te integreren in hun diensten.

De essentie: JPMorgan voltooit zijn eerste DeFi-transactie op een openbare blockchain, zo meldt Cointelegraph.

  • Bij de transactie zette JPMorgan 100.00 getokeniseerde Singaporese dollars om in Japanse yens. Dat deed de grootbank in samenwerking met het in Tokio gevestigde bankbedrijf SBI Digital Asset Holdings, meldt Bloomberg.
  • Ook de Monetary Authority of Singapore (MAS) speelde een rol. Die toezichthouder werd gevraagd bij het proefprogramma om “potentiële gedecentraliseerde fin
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.