John Crombez (sp.a) stopt met nationale politiek

Oud-sp.a-voorzitter en gewezen staatssecretaris John Crombez stopt met de nationale politiek. Het Kamerlid leidt vanaf september 2020 vanuit het UZ Gent een onderzoeksproject, zo meldt hij aan nieuwsdienst Belga.

‘De voorbije zeventien jaar heb ik me met hart en ziel ingezet voor mijn partij. Eerst als adviseur en kabinetschef, later als staatssecretaris en voorzitter en tot vandaag als Kamerlid. Dat deed ik ontzettend graag. Vandaag krijg ik de kans om twee liefdes te combineren, statistiek en zorg, en daar heb ik bijzonder veel zin in’, licht John Crombez (46) zijn overstap toe.

Crombez, doctor in de economie, zal een onderzoeksproject van de UZ Gent leiden een nieuwe architectuur voor onze gezondheidszorg uittekent en de sociale zekerheid van de toekomst wil definiëren.

Conner

De gewezen voorzitter kijkt met vertrouwen naar de toekomst van de sp.a. ‘We hebben als partij de voorbije jaren hard geïnvesteerd in vernieuwing en ik ben trots te zien wat die nieuwe generatie – met Conner Rousseau op kop – vandaag realiseert.’

De opvolger van John Crombez in De Kamer, Vicky Reynaert, legt in september de eed af. Crombez zal zich in de toekomst blijven inzetten voor sp.a Oostende.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20