Je gezicht op een robot? Russische start-up biedt daar 200.000 dollar voor

Het Russische robotbedrijf Promobot is bereid 200.000 dollar te bieden voor het recht om het gezicht van een persoon op een robot te reproduceren. Een verbazingwekkend verzoek, op zijn zachtst gezegd.

Wat als de oplossing om humanoïde robots minder storend te maken, ze een “echt” gezicht geven zou zijn, geïnspireerd op dat van een echte persoon? Dit is ten minste één weg die het robotbedrijf Promobot lijkt te willen verkennen. De onderneming is bereid een aanzienlijke hoeveelheid geld uit te geven om het perfecte gezicht te vinden voor zijn volgende robot.

Het gezicht van een toekomstige ster

Het bedrijf is van plan een nieuwe humanoïde robot te lanceren voor een niet nader genoemde Amerikaanse klant en deze vanaf 2023 te tonen in hotels, winkelcentra en luchthavens. Dit is iets om in gedachten te houden als u wilt deelnemen aan de casting, want uw gezicht kan over de hele wereld terechtkomen, zonder dat u het echt bent. Een zichtbaarheid die moeilijk te dragen zou kunnen blijken, en dit ondanks het feit dat de rechten om uw gezicht voor onbepaalde tijd te gebruiken 200.000 dollar bedragen.

Maar als dat u niet afschrikt en uw gezicht is vriendelijk, ga ervoor. Afgezien van deze eisen worden alle aanvragen aanvaard, ongeacht geslacht of achtergrond. U moet echter ouder zijn dan 25 jaar. Om te solliciteren, is dit de plaats waar u moet zijn.

Leren van uw fouten

Dit is niet de eerste keer dat het bedrijf inspiratie heeft gezocht bij echte gezichten om zijn humanoïde robots tot leven te brengen. Een paar jaar geleden liet Promobot zich voor een van zijn robots inspireren door Arnold Schwarzenegger van de Terminator – een vrij logische keuze. Dit was vooral een publiciteitsstunt voor het bedrijf, die niettemin leidde tot juridische stappen van de acteur.

Robots in verschillende rollen

Het bedrijf werd opgericht in 2013, kwam niet uit het niets en geniet al enkele jaren een zekere bekendheid. De Russische onderneming heeft al verscheidene humanoïde robots gepresenteerd, die in 43 landen over de hele wereld zijn ingezet. Daar vervangen deze “mannen” en “vrouwen”, gemaakt van metaal en elektronische schakelingen, echte mensen als gidsen, conciërges en voeren zij zelfs administratieve taken uit.

(am/mah)

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.