Je eigen Engelse zeefort kopen? Prijskaartje is 3,6 miljoen pond

Een van de bijzonderste woningen ter wereld staat momenteel te koop. Het gaat om Spitbank Fort, een voormalig legerfort in het Kanaal.

Het zeefort staat te koop voor een prijs van 3,6 miljoen pond (omgerekend 4,3 miljoen euro), meldt The Guardian op basis van een advertentie van vastgoedmakelaar Knight Frank. Bij een vorige verkoop in 2004 was de vraagprijs nog maar 750.000 pond.

Het gaat om een fort dat in de negentiende eeuw deel uitmaakte van een reeks kunstmatige zeeforten die het Britse leger bouwde om de scheepswerf van Portsmouth te beschermen. De twee zusterforten, No Man’s Land Fort en Horsesands Fort zijn niet zo veraf.

In een recenter verleden deed het legerfort dienst als museum of luxehotel. Vandaag staat het te koop als woning met 9 slaapkamers en 9 badkamers. “Voor personen die gesteld zijn op extra privacy”, klinkt het bij de verkopers. Het fort bestaat uit vier verdiepingen en beschikt onder meer over een binnenplaats, een wijnkelder, een bibliotheek, een sauna en een zwembad.

Alles met de boot

Het grote pluspunt van de unieke woning is uiteraard het panoramische zicht van 360 graden. Ook elke slaapkamer heeft zicht op zee. Het dagelijkse leven, zoals inkopen doen, is wel iets ingewikkelder dan op land. Niet de auto of de fiets, maar een boot is het vaste voertuig van de eigenaars. Er zijn speciale kranen om je bootje omhoog te hijsen.

Spitbank Fort bekeken vanop de dijk van Portsmouth – Isopix
Isopix

(lp)

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.