Japanse metrostations gebruiken gezichtsherkenning als alternatief voor tickets

In een metrostation in Osaka, Japan, kan u sinds dinsdag door het toegangspoortje met gezichtstechnologie, zonder een ticket te moeten bovenhalen. Als de test de komende maanden goed loopt, wordt het systeem uitgebreid naar andere metrostations in Osaka.

De komende maanden – tot en met september 2020 – test het metrobedrijf Osaka Metro Co. gezichtsherkenningstechnologie als alternatief voor een ticket. De test loopt in vier metrostations in Osaka, Dome-mae Chiyozaki, Morinomiya, Dobutsuen-mae en Daikokucho.

Het systeem werkt als volgt: bij registratie wordt er van de metropassagiers een foto genomen. Als ze het perron willen betreden, hoeven ze enkel in een cameralens te kijken. De technologie herkent hun gezicht, waarna de toegangspoort opengaat.

Door het nieuwe systeem hoeft u geen ticket boven te halen. – The Yomiuri Shimbun/AP

‘Oudere mensen, en mensen met een kinderwagen bijvoorbeeld, zullen door de toegangspoort kunnen gaan zonder iets op de grond te moeten zetten’, zei een woordvoerder van het bedrijf tijdens de persconferentie op maandag.

Wereldexpo 2025

Voor elk station is er een ander bedrijf dat de technologie heeft aangeleverd. Het bedrijf dat na de test de beste resultaten kan voorleggen, zal ze op de lange termijn mogen aanleveren.

Osaka Metro Co. hoopt het systeem tegen 2024 uit te rollen in alle 133 metrostations van Osaka. Zo is het net op tijd om ermee uit te pakken tijdens de wereldexpo van Osaka in 2025.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20