Janssen Pharmaceutica krijgt 1 miljoen euro Vlaams geld voor supercomputer

De Vlaamse overheid verdeelde 2,2 miljoen euro transformatiesteun over drie Vlaamse bedrijven. Het grootste bedrag is voor de Antwerpse geneesmiddelenmaker Janssen Pharmaceutica.

Het farmabedrijf uit de diepe Antwerpse Kempen bouwt in zijn vestigingen in Geel en Beerse twee supercomputers die gericht zijn op dataverzameling. Met die data wil Janssen meer informatie krijgen over bepaalde ziektes om ze te helpen voorkomen en om meer geneeskunde op maat aan te bieden.

Het investeert dit jaar 23 miljoen euro in extra data-infrastructuur en opleidingen in de twee fabrieken. De Vlaamse overheid stopt het bedrijf daarvoor 1 miljoen euro toe.

Koffiecapsules en dunne verpakkingen

Maar Janssen is niet het enige bedrijf dat geld krijgt voor zijn toekomstplannen. Belmoca uit Londerzeel, dat goedkope koffiecapsules voor Nespresso-automaten maakt, krijgt 600.000 euro. Belmoca plant een investering van 9,6 miljoen euro in nieuwe infrastructuur om de capsules te verbeteren en te exporteren naar 70 landen.

Het laatste bedrijf dat steun krijgt is SB uit Diest. Dat maakt verpakkingen voor e-commerce voor onder andere DHL, Aveve en het Franse kledingbedrijf La Redoute. SB ontvangt 628.000 euro voor de ontwikkeling van dunnere verpakkingen en meer recyclage-oplossingen.

De Vlaamse overheid keert elk jaar transformatiesteun uit aan enkele bedrijven die investeringen of opleidingen plannen met het oog op innovatie.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20