Jannie Haek blijft aan als topman van de Nationale Loterij

Na zijn directiecomité vorige week heeft nu ook de toezichthoudende raad van bestuur zijn vertrouwen bevestigd in CEO Jannie Haek. Die kwam onder vuur te liggen omwille zijn communicatiestijl en drink- en rookgedrag op het werk.

In het nieuws: De raad van bestuur van de Nationale Loterij heeft dinsdagavond het vertrouwen in CEO Jannie Haek bevestigd, nadat hij zijn excuses heeft aangeboden aan het personeel.

Letterlijk: “Hij is zich ervan bewust dat zijn directe en ongeduldige communicatiestijl soms als ruw en onbeleefd kan worden ervaren, en dat hij mensen heeft gekwetst door zo te handelen”, zegt de raad van bestuur in een persbericht. “Jannie Haek heeft zich ertoe verbonden een cultuur van verbindende communicatie binnen het bedrijf te bevorderen en een training in positief leiderschap te volgen.”

Meer context: De positie van Haek kwam nooit echt in gevaar, omdat de vakbonden niet aandrongen op zijn ontslag. De leiderschapscursus en een stappenplan voor betere interne communicatie en sociaal overleg moeten nu de rust doen terugkeren, zo hoopt de raad van bestuur.

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.