Jack Dorsey: “Ik ben nu officieel verbannen van Web 3.0”

De kritische opmerkingen van Jack Dorsey, de oprichter van Twitter, over Web 3.0 vallen niet bij iedereen in goede aarde. De bekende durfkapitalist Marc Andreessen blokkeerde Dorsey na enkele tweets over de nieuwe internetevolutie. “Ik ben nu officieel verbannen van Web 3.0”, schreef de Dorsey in een sarcastische tweet.

Dorsey is geen grote fan van 3.0. Hij was in meerdere tweets zeer kritisch over de nieuwe internetevolutie. Web3 (of web 3.0) is de vage term voor op blockchain gebaseerde, gedecentraliseerde technologie, bedoeld om “het internet zoals we dat kennen” te vervangen.

Kritiek op Web 3.0

“Je bent geen eigenaar van ‘web3′”, tweette hij eerder deze week. “De VC’s (durfkapitalisten, red.) en hun LP’s (investeerders, red.) wel. Het zal nooit ontsnappen aan hun drijfveren. Het is uiteindelijk een gecentraliseerde entiteit met een ander label. Weet waar je jezelf aan waagt.”

Al snel werd duidelijk dat niet iedereen het eens was met de opmerkingen. Wat volgde was een Twitterdebat waaraan enkele prominente namen deelnamen, waaronder Tesla-baas Elon Musk.

Geblokkeerd op Twitter

Sommige mensen gingen nog een stapje verder en blokkeerden Dorsey op het socialemediaplatform. De durfkapitalist Andreessen is daar één van. Dat liet Dorsey via Twitter weten. “Ik ben nu officieel verbannen van Web 3.0”, schreef hij bij een screenshot.

Andreessen, die miljarden heeft verdiend met zijn vroege investeringen in bedrijven als Facebook, heeft een aantal bedrijven gesteund die werken aan technologieën die ooit de basis zouden kunnen vormen van Web 3.0. Hij stond ook samen met Eric Bina aan de wieg van Netscape.

(am)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20