Markten:
Markten inladen...

ZONDAG 31 MEI

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Jaarlijks vertrekken 250 Belgische joden naar Israël

Logo Business AM
Business

17/02/2015 | Marc Horckmans | 1 min leestijd

Alles moet in het werk gesteld worden om te vermijden dat Belgische joden zich zouden gemotiveerd voelen om naar Israël te emigreren. Dat heeft premier Charles Michel tegenover de openbare omroep VRT gezegd in een reactie op een oproep van zijn Israëlische collega Benjamin Netanyahu, die de Europese joden wil aanmoedigen om naar zijn land te komen.

Netanyahu is van mening dat Europa de veiligheid van zijn joodse gemeenschap niet meer kan garanderen. Charles Michel zegt echter dat de joodse gemeenschap een integraal onderdeel vormt van de Belgische samenleving en voegt er aan toe alles te willen doen om de veiligheid van de Belgische joden te garanderen.

Uit cijfers van het Jewish Agency blijkt dat sinds het begin van dit decennium jaarlijks ongeveer tweehonderdvijftig Belgische joden naar Israël emigreren. Het voorbije decennium werd een jaarlijkse emigratie van een honderdvijftigtal joden geregistreerd. In de jaren negentig was er sprake van een honderdtal emigraties per jaar.


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote Merkel

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Zo gezegd: Gita Gopinath

De coronacrisis is veel groter dan de bankencrisis. Een schok als deze hebben we niet meegemaakt sinds de Grote Depressie. Misschien is dit wel de Grote Lockdown.

Gita Gopinath, de hoofdeconome van het IMF

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO