De banken liggen onder vuur omdat de spaarrentes laag blijven ondanks de aanhoudende renteverhogingen door de Europese Centrale Bank (ECB). Desalniettemin zijn er weinig spaarders die lucratievere oorden opzoeken. De financiële instellingen hebben dan ook niet veel redenen om te sleutelen aan de spaartarieven.
Is de spaarder mee verantwoordelijk voor de lage spaarrente?
Waarom is dit belangrijk?
Verschillende regeringspartijen hebben onlangs kritiek geuit op de lage spaarrentes die de banken geven. De bankenfederatie Febelfin merkt dan weer op dat de inkomsten van de banken het voorbije decennium onder druk stonden door het lagerentebeleid van de ECB.Wil je op de hoogte blijven van alles wat er zich afspeelt in de financiële wereld? Niels Saelens, een journalist met een passie voor financiën, volgt alles op de voet op. Via deze link kan je je inschrijven op zijn wekelijkse nieuwsbrief.
De context: Tot op vandaag brengt meer dan de helft van de Belgische spaarboekjes minder dan 1 procent op. De bankenfederatie Febelfin haalt in een bericht op haar site meerdere redenen aan waarom de spaartarieven zo laag liggen.
- Febelf
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.