Is je relatie met je baas belangrijk?

De relatie die je met je manager hebt heeft de grootste voorspellende waarde voor zowel je dagelijkse productiviteit als voor de tijd dat je bij je werkgever in dienst zal blijven. Dat blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau Gallup, waarin werd becijferd dat bedrijven in de VS elk jaar liefst 365 miljard dollar mislopen als gevolg van de verloren productiviteit van werknemers die het moeilijk kunnen vinden met hun baas. De studie wordt vermeld in het boek The Happiness Advantage: The Seven Principles of Positive Psychology That Fuel Success and Performance at Work.

Het onderzoek verzamelde data omtrent tien miljoen werknemers wereldwijd. Mensen die het goed met hun baas konden vinden waren niet enkel productiever; ze droegen ook meer bij tot de bedrijfswinst en bleven langer bij het bedrijf.

Een slechte relatie met je baas kan grote, zelfs fatale, gevolgen hebben. Wie zich in de buurt van een weinig geliefde baas bevindt, zal zijn bloeddruk omhoog zien gaan. Werknemers die lang met zo’n baas moeten samenwerken hebben dan ook 30% meer kans om een hartziekte op te lopen.

Meer
Mijn Volglijst

Olieprijs herstelt iets maar blijft onder 70 dollar

29/11/2021 19:45

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is maandag iets hersteld van de coronaklap voor het weekend. Bij een settlement van 69,95 dollar werd een vat West Texas Intermediate 2,6 procent duurder.

Analisten van Sevens Report verwachten dat "zolang er geen nieuwe lockdowns komen die het economisch herstel laten ontsporen, de olieprijzen wel zullen stabiliseren."

Lees meer...
Markten
Lees meer...
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20