Is er ineens te veel aardgas op de markt?

De aardgasprijzen zijn in minder dan een maand tijd met 50 procent gedaald nu we een ongewoon warme winter doormaken. Sommige deskundigen in de Verenigde Staten (VS) vrezen nu dat de prijzen nog verder zullen dalen.

Waarom is dit belangrijk?

De aardgasprijzen zijn in 2022 sterk gestegen omdat Europa, in een stormloop op energieproducten, in de begindagen van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne zijn reserves voor de winter wilde aanvullen. Maar omdat consumenten dit seizoen minder gas verbruiken, daalt de vraag en stijgt het aanbod, wat een krachtige katalysator is voor lagere prijzen.

Prijzen dalen, bezorgdheid stijgt

Het nieuws: De nieuwssite Bloomberg interviewde Chesapeake Energy-CEO Nick Dell'Osso, die een nieuwe gascrisis wil voorkomen. Hij wil ook een herhaling van de schalieoliecrisis van 2014 voorkomen door de groei van het aanbod te beperken. "Wij denken dat de sector dit moet erkennen en de groei op korte termijn kan beperken", aldus Dell'Osso.

  • Volgens de TTF-index liggen de gasprijzen in Europa momenteel rond de 65 euro per megawattuur. Dit is meer dan 5
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.