Is kabeltelevisie binnenkort verleden tijd? Tv-kijken via internet tot 30 euro per maand goedkoper

Belgen schakelen massaal over naar internetabonnementen om televisie te kijken, blijkt uit onder andere de kwartaalcijfers van Proximus en Telenet.

Waarom is dit belangrijk?

De opkomst van smart-tv’s en applicaties zoals Netflix hebben de manier waarop mensen tv-kijken de afgelopen jaren compleet veranderd. Maar terwijl internetabonnementen steeds populairder worden, neemt het aantal mensen met een klassiek abonnement almaar meer af.

De essentie: Steeds meer mensen kiezen voor een internetabonnement om televisie te kijken.

  • Proximus en Telenet verloren in het derde kwartaal samen zo’n 32.000 tv-abonnees, blijkt uit de kwartaalcijfers die zij in oktober publiceerden. Het aantal internetabonnementen zit daarentegen wel in de lift.
  • Televisie kijken via internet wordt vooral bij jongeren steeds populairder. Volgens HLN komt dat omdat ze zo weinig tv-kijken, dat het voor hen de moeite niet meer is om een klassiek abonnement te nemen. Ook maken jongeren op een flexibelere manier gebruik van tv-diensten dan een kabelabonnement toestaat.
  • Ook het aanbod van online televisie is sterk toegenomen. Bovendien kunnen kijkers de programma’s van elke grote tv-zender in Vlaanderen nu online terugvinden. Onder andere VRT Max, VTM Go en GoPlay maakten recent hun intrede op de markt.

Meer weten: Hoeveel kan je precies besparen als je tv-diensten uit je abonnement haalt?

Telenet-klanten:

  • Zonder tv betaal je voor een All-Internetbundel (ongelimiteerd internet met een downloadsnelheid van 300 Mbps) 57,68 euro per maand. Dat is een besparing van 29,44 euro tegenover dezelfde bundel inclusief tv van 87,12 euro.
  • Verder is er ook de ‘TV Flow’-bundel. Met dat abonnement kan je de veertien grootste zenders via een app streamen, uitgesteld tv-kijken en programma’s tot twee maanden later herbekijken. In combinatie met de All-internetbundel, spaar je 19,50 euro per maand uit, vergeleken met hetzelfde abonnement met een klassieke tv-aansluiting.

Proximus-klanten:

  • Door over te stappen naar ‘Internet Maxi’, bespaar je bij Proximus 12 euro per maand vergeleken met het Flex S-pakket, het goedkoopste abonnement waarin tv is inbegrepen. Internet Maxi biedt ongelimiteerd internet met een downloadsnelheid van 100 Mpbs.
  • Wie klant is bij Scarlet, de dochteronderneming van Proximus, kan tot 8 euro per maand besparen door van een ‘Triopack’ over te stappen op het internetabonnement ‘Loco’.

Orange-klanten:

  • Bij Orange betaal je vandaag 42 euro per maand voor ‘Home Internet’. Dat is een besparing van 17 euro vergeleken met het abonnement inclusief tv.
  • Wie toch eens graag tv kijkt, kan kiezen voor ‘Orange TV Lite’, waarbij je toegang hebt tot 20 zenders. Die optie bespaart je maandelijks zo’n 8,50 euro vergeleken met een klassiek abonnement.

(as)

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.