Internationaal ruimtestation krijgt nu ook een filmstudio

Het Britse bedrijf Space Entertainment Enterprise wil over twee jaar in de ruimte een studio voor filmproductie in gebruik nemen. De studio – SEE-1 gedoopt – zou worden gekoppeld aan het Axiom Station, de commerciële vleugel die aan het International Space Station (ISS) wordt gebouwd.

Space Entertainment Enterprise werkt mee aan de film die Tom Cruise in de ruimte wil maken.

Gesprekken

Het Britse bedrijf wil de nieuwe studio gebruiken voor de aanmaak van content voor televisie en film en wil in de ruimte ook evenementen met muziek en sport opzetten. Space Entertainment wil in die omgeving eigen producties opzetten.

Daarnaast zou de infrastructuur ook ter beschikking worden gesteld aan externe partijen die in de ruimte content willen ontwikkelen, produceren, opnemen, uitzenden en streamen. Financiële details over de werking van de nieuwe studio werden niet meegedeeld.

Wel werd opgemerkt dat Space Entertainment momenteel met een aantal investeerders en commerciële partners over een mogelijke samenwerking gesprekken aan het voeren is.

Axiom Space kreeg van het Amerikaanse ruimtevaartbureau NASA de opdracht om aan het internationale ruimtestation een commerciële vleugel te bouwen. Die opdracht zou over twee jaar moeten zijn voltooid.

In een volgende fase, vermoedelijk over zes jaar, zou het Axiom Station zich van het internationale ruimtestation moeten losmaken en een eigen leven moeten beginnen.

Nieuwe activiteit

“Met de SEE-1 krijgt de mensheid een kans om een nieuwe activiteit in de ruimte te ontplooien”, benadrukte Dmitry Lesnevsky, oprichter van Space Entertainment Enterprise.

“Het project moet op het gebied van entertainment een unieke en toegankelijke thuisbasis voor nieuwe mogelijkheden bieden, op een locatie met innovatieve infrastructuur. Dit moet een nieuwe wereld van creativiteit helpen creëren.”

Axiom Space zal later dit jaar met Tom Cruise en Doug Liman een bioscoopfilm in het internationale ruimtestation maken. Cruise was oorspronkelijk van plan om al in oktober van vorig jaar naar het ruimtestation te vertrekken, maar die reis werd door een aantal budgetvragen met enkele maanden uitgesteld.

Ondertussen is een Russische filmploeg erin geslaagd om aan boord van het ruimtestation gedurende twaalf dagen opnames voor de bioscoopfilm “The Challenge” te maken. Deze film zou later dit jaar worden uitgebracht.

(kg)

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.