Interieurketen Casa krijgt 70 miljoen euro van Nederlandse eigenaar

De Nederlandse ondernemersfamilie Blokker pompt 69,5 miljoen euro in Casa. Het geld moet de Belgische interieurketen, die al enkele jaren verlies maken, financieel gezonder maken. Dat schrijft De Tijd.

De interieurketen, met 505 winkels in Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk, Italië, Zwitserland, Spanje, Portugal en Marokko, heeft al vijf jaar te kampen met verlies. In 2018 ging het om 19 miljoen euro, tegenover een omzet van 174 miljoen euro. Bovendien stegen de schulden van 58 miljoen naar 110 miljoen euro.

Het is voorlopig nog onduidelijk hoe Casa het voorbije boekjaar afgesloten heeft. Maar een grote verbetering lijkt onwaarschijnlijk, want de interieurketen heeft te kampen met stevige concurrentie. Het gaat dan bijvoorbeeld om prijsklopper Action en interieurgigant Ikea. Daarnaast schoot Casa pas laat in gang met online verkoop.

In ieder geval probeert ondernemingsfamilie Blokker nu in te grijpen met een injectie van 69,5 miljoen euro. De Nederlanders verkochten vorig jaar de gelijknamige winkelketen, maar zitten dus nog altijd in de retailsector. Het bedrag moet de verliezen dempen, het bedrijf financieel gezonder maken en vertrouwen bij de leveranciers inboezemen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20