ING België wil besparen via consultants: verplichte vakantie en lagere tarieven

ING heeft, in een brief aan de externe consultancybureaus waarmee het samenwerkt, laten weten dat de coronacrisis de bank tot besparingen dwingt.

De Belgische tak van ING stelt zo’n 8.000 werknemers tewerk, van wie 700 consultants. Als gevolg van de coronacrisis wordt deze laatste groep getroffen door extra besparingen, schrijft de krant De Tijd woensdag. Tussen juli en eind december moeten de externen hun tarieven met een vijfde verlagen. Daarnaast mogen de consultants nog maar 4,5 dagen per week werken. Overuren zijn al helemaal uit den boze.

De meest opvallende maatregel is echter dat alle externen dit jaar nog verplicht vijf weken vrijaf moeten nemen. ‘Dat is niet alleen nodig om de kosten te drukken’, klinkt het. ‘We vinden het voor werknemers in en buiten het bedrijf belangrijk dat ze voldoende vrije tijd krijgen.’ De besparingen die eruit volgen zijn volgens ING België ‘noodzakelijk om zich aan te passen aan de onzekere economische situatie’.

Tegelijk schuilt er misschien nog een andere reden achter de besparing. Een aantal consultants werkt namelijk op het Unite-project, waarbij de IT-platformen van de Nederlandse en Belgische tak gekoppeld worden. Een bron bij de bank zegt dat de maatregelen een manier zijn om dat project ‘nog wat af te remmen, zodat de bank daar een andere richting mee kan inslaan’. Dat zou dan na het vertrek van CEO Ralph Hamers zijn, eind deze maand.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20