Inflatie treft ook de eindejaarsgeschenken: hoe passen de Belgen hun koopgedrag aan?

Meer dan de helft van de Belgen (64 procent) is van plan hun koopgedrag tijdens de feestdagen aan te passen. De hoge inflatie knibbelt immers aan de koopkracht van de gezinnen.

Waarom is dit belangrijk?

De feestdagen naderen snel. Dit jaar worden de festiviteiten echter bijzonder, vanwege de stijgende levensduurte. Veel Belgen letten op hun uitgaven en dat zal onvermijdelijk gevolgen hebben voor de feestdagen, of het nu gaat om cadeaus, maaltijden, feestjes of de aankoop van een nieuwe outfit.

In het nieuws: zes van de tien Belgen zijn van plan hun koopgedrag tijdens de komende feestdagen aan te passen.

  • Volgens de jongste rondvraag van het marktonderzoeksbureau Profacts zijn de meeste landgenoten (91 procent) nog steeds van plan om hun geliefden deze kerst te verwennen, maar het huidige economische klimaat zorgt ervoor dat de meesten hun geld anders gaan besteden.
  • Zo denkt 83 procent erover om minder cadeaus te geven, terwijl 91 procent simpelweg van plan is om dit jaar min
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.