“In vorige lockdowns bewezen dat jongeren blijven feesten in privésfeer”

Men probeert daadkrachtig op te treden tegen het coronavirus, maar “het risico is zeer groot dat de regel het omgekeerde effect heeft en net meer onveilige situaties creëert”. Dat zegt de uitbater van de Hasseltse discotheek Versuz tegen persagentschap Belga.

“Het is tijdens de vorige lockdowns al bewezen dat heel wat jongeren zijn blijven feesten in de privésfeer, thuis of bij vrienden. Een omgeving zonder enige controle en dan spreken we niet enkel over potentiële COVID-19-besmettingen”, reageert Versuz-zaakvoerder Yves Smolders.

Langetermijnplan

Hij heeft wel “enig begrip” voor de beslissing om de discotheken te sluiten, maar vindt dat de beslissing ook vragen oproept. “Opnieuw lijkt het alsof wij de aanjagers zijn van de pandemie, terwijl daar geen enkel wetenschappelijk bewijs voor is. De zwaarste coronagolven hebben plaatsgevonden toen alle clubs in België al maanden gesloten waren.”

Smolders pleit voor een langetermijnplan. “Het jojo-effect van openen en sluiten is voor niemand houdbaar en zal uiteindelijk de doodsteek betekenen voor de sector. Ik pleit voor het oprichten van een werkgroep waarbij we samen met virologen en andere specialisten rond de tafel zitten om een strategie uit te werken die ons toelaat om snel opnieuw open te gaan en te blijven.”

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20