In tegenstelling tot Europese trend houden huizenprijzen in België goed stand

Terwijl de studiedienst van ING onlangs nog een daling van de vastgoedprijzen voorspelde in de tweede helft van 2023, blijkt nu dat de prijzen in de eerste zes maanden van dit jaar nog steeds stijgen.

Waarom is dit belangrijk?

De Europese Centrale Bank heeft herhaaldelijk haar belangrijkste rentetarief verhoogd om de inflatie te bestrijden en terug te brengen naar 2 procent. Dat maakt woonkredieten duurder en koelt de vastgoedmarkt af. Maar een echt veralgemeende prijsdaling laat nog steeds op zich wachten.

De essentie: Uit een rapport van statistiekenbureau Statbel over de eerste helft van 2023 blijkt dat de vastgoedprijzen in België nog steeds niet dalen.

  • In heel het land bedroeg de mediane prijs voor een gesloten of halfopen huis in de eerste helft van 2023 ruim 259.500 euro. De prijs van een open huis (vier gevels) was 365.000 euro. Appartementen kostten 237.000 euro.
  • Vergeleken met de eerste helft van 2022 zijn de prijzen van gesloten of halfopen huizen nationaal met 3,3 procent ge
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer