In Japan is er nu ook een tekort aan frieten

De Japanse filialen van McDonald’s bieden vanaf vrijdag alleen nog kleine porties friet aan. Dit door een tekort aan frieten. Overstromingen in een haven in het Canadese Vancouver, waar doorgaans veel frieten met eindbestemming Japan worden ingeladen, in combinatie met de leveringsproblemen als gevolg van de coronapandemie zorgen voor tekorten aan een van de belangrijkste producten die de fastfoodketen verkoopt.

McDonald’s probeert het probleem mede op te lossen door de friet op een andere manier naar Japan te krijgen, bijvoorbeeld via luchtvracht. Ook werkt het daarin samen met leveranciers en importeurs. Maar de keten ziet zich genoodzaakt vanaf vrijdag tot en met 30 december geen grote en middelmaat porties friet meer te verkopen, om maar zo veel mogelijk klanten frietjes bij hun menu te kunnen leveren.

McDonald’s heeft zowat 2.900 vestigingen in Japan. Het bedrijf hoopt de problemen voor oudejaarsavond te hebben opgelost. Klanten krijgen tijdelijk een korting op menu’s van omgerekend 40 eurocent vanwege de kleinere porties friet.  Doorgaans worden de menu’s met een middelgrote portie friet geserveerd, waarbij klanten de mogelijkheid hebben om voor een grotere of kleinere portie te kiezen. Een klein zakje friet is zo’n 74 gram en daarmee circa twee keer kleiner dan een middelgroot portie.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20