In afwachting van het ‘gevechtsvliegtuig van de toekomst’, upgrade Frankrijk zijn Rafales

Ondanks de overeenkomst tussen Duitsland en Frankrijk voor de ontwikkeling en productie van de FCAS (Future Combat Air System), zal Frankrijk doorgaan met de ontwikkeling van zijn Rafales. Volgend jaar zullen ingenieurs van Dassault beginnen werken aan een Rafale met de F5-standaard, zo weet BFM Business.

Waarom is dit belangrijk?

Het Future Combat Air System (FCAS) is een project dat Europa militair gezien onafhankelijker moet maken van de VS. Deze vliegtuigen zullen naar verwachting de Rafales pas vervangen tegen 2040. Ondertussen is met de oorlog in Oekraïne een gewapend conflict uitgebroken aan de grenzen van Europa, waardoor veel landen opnieuw moeten nadenken over hun defensieapparaat.

De innovatie: De nieuwe Rafales, de F5-upgrade moeten ervoor zorgen dat het Franse model tot 2060 kan blijven rondvliegen. Deze nieuwe versies hebben een modernere, betere bewapening wapens en zullen beter in staat zijn om onder de radar te vliegen.

  • Het nieuwe vliegtuig wordt een toestel dat in staat is om een heus cybergevecht te voeren. Bepaalde nieuwe elementen worden aangebracht, waarmee het vliegtuig minder opvalt op vijandige radars. Het doel is om de toestellen zo onopvallend moge
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Word abonnee en krijg onmiddellijk onbeperkte toegang tot alle artikels. Nu vanaf € 1,99/maand.

Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20