Impossible Foods bijt nog 200 miljoen dollar extra kapitaal af

Veganproducent Impossible Foods, bij ons vooral bekend van de Impossible Burger, heeft nog 200 miljoen dollar opgehaald.

Door de kapitaalinjectie wordt het bedrijf op 4 miljard dollar gewaardeerd. De nieuwe ronde werd geleid door Coatue, een techfonds en XN, een vergelijkbaar fonds uit New York. Ook XN investeert nu mee in de faux-vleesmaker.

Het bedrijfje verzamelde sinds zijn oprichting al 1,5 miljard dollar van investeerders zoals Mirae Asset Global Investments en Temasek. Deze kapitaalronde zorgt natuurlijk voor speculatie over een beursgang, maar of dat ook zal gebeuren, is helemaal nog niet duidelijk.

Eerder haalden de Californiërs geld bij Horizon en Khosla Ventures en mocht het ook heel wat privaat geld krijgen uit handen van bekende mensen. Zowel regisseur Peter Jackson, zanger Jay Z als comedian Trevor Noah en zangeres Katy Perry pompten al geld in het project.

De prijs per aandeel staat momenteel op 16,5 dollar per aandeel. Na de laatste kapitaalronde was dat 15,4 dollar, weet PrimeUnicorn.

Uitbreiden en onderzoeken

Het geld moet dienen om meer research te doen en nieuwe producten te ontwikkelen. Momenteel doet Beyond Burger aan een soort plantaardige imitatie van rundsvlees. Het wil nu ook harder inzetten op plantaardige vervangingsproducten van varkensvlees, een echte steak en melk. Daarnaast wordt er ingezet op het uitbreiden van de markt en de bijbehorende productiecapaciteit.

‘Dieren gebruiken om eten te maken is de meest destructieve technologie ter wereld. Het is een grote aanstoker van de klimaatverandering en de hoofdreden voor de catastrofale ineenstorting van de biodiversiteit’, zegt Patrick Brown, de CEO van Impossible Foods.

Missie

‘De missie van Impossible Foods is om die archaïsche manier van denken te veranderen door het lekkerste, voedzaamste en duurzaamste vlees ter wereld te maken, maar dan van planten. Om dat te doen moet Impossible Foods kunnen groeien, zowel in productie als in sales en moeten we meer investeren in onderzoek en ontwikkeling. Onze investeerders geloven in onze missie. En ze zien een bijzondere economische kans.’

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20