Het IMF en de Wereldbank maken zich zorgen over de wereldeconomie: “Versoepeling van de Chinese coronaregels kan wat soelaas brengen”

Door onder meer de Europese energiecrisis en de renteverhogingen van de centrale banken is de kans groot dat de wereld afstevent op een recessie. Ook het IMF en de Wereldbank maken zich zorgen over de economische vooruitzichten. Ze kijken in de richting van China. Dat land moet helpen om de mondiale economie uit het slop te trekken.

Waarom is dit belangrijk?

De angst voor een wereldwijde recessie blijft bestaan. Door de oorlog in Oekraïne liggen de gas-en elektriciteitsprijzen hoger dan jaar geleden. Het verstrakkende geldbeleid van de centrale banken zorgt er dan weer voor dat er minder geld naar de economie stroomt. Een zwakkere economische groei, of zelfs een milde recessie, moet de monetaire instellingen helpen om de inflatie naar beneden te krijgen.

In het nieuws: Volgens IMF-directeur Kristalina Georgieva blijkt uit indicatoren dat de wereldwijde groei waarschijnlijk verder zal afnemen. Dat meldt het persagentschap Bloomberg.

  • Het IMF voorspelt dat de mondiale groei volgend jaar 2,7 procent zal bedragen, tegenover 3,2 procent dit jaar.
  • Georgieva zei vrijdag na een ontmoeting met de Chinese premier Li Keqiang in de provincie Anhui dat een versoepeling van de Chinese coronamaatregelen een goede zaak zou zijn voor de binnenlandse e
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Word abonnee en krijg onmiddellijk onbeperkte toegang tot alle artikels. Nu vanaf € 1,99/maand.

Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20