Illegale seksindustrie in Nepal op zoek naar prooien

Mensenhandelaars, vaak vermomd als hulpverleners, proberen van de tragische situaties in Nepal gebruik te maken om vrouwen en meisjes te vinden voor de wereldwijde seksindustrie. Dat heeft Sunita Danuwar, directeur van de hulporganisatie Shakti Sumuha in Kathmandu, tegenover de Britse krant The Guardian gezegd.

Danuwar merkt op dat de aardbeving in Nepal tienduizenden vrouwen en meisjes dakloos heeft gemaakt, waardoor ze bijzonder kwetsbaar zijn geworden voor mensenhandelaars. Nepal is al geruime tijd een belangrijk rekruteringsgebied voor de seksindustrie.

Uit ramingen van de Verenigde Naties blijkt dat elk jaar vanuit Nepal ongeveer vijftienduizend vrouwen naar buitenlandse bordelen, onder meer in India en Zuid-Korea, worden ontvoerd. Sinds de aardbeving zouden de mensenhandelaars hun activiteiten in het land echter nog gevoelig hebben opgevoerd.

Wanhoop

 

Hulpverleners merken op dat de lokale bevolking inmiddels zo wanhopig is geworden, dat vaak alle gelegenheden en alle risico’s worden genomen om te kunnen ontsnappen.

Bovendien kunnen de criminelen zich nu heel gemakkelijk als hulpverlener kunnen presenteren om gemakkelijker toegang te krijgen tot potentiële prooien. Gezondheidswerker Rashmita Shashtra zegt dat onderhandelaars in landelijke dorpen vrouwen en meisjes proberen op te kopen.

De krant brengt ook de getuigenis van een twintigjarige vrouw die vorig jaar uit haar dorp in de buurt van Kathmandu was ontvoerd en naar een bordeel in India was gebracht, waar ze elke dag tot dertig keer onbeschermde seks diende te hebben met klanten. Uiteindelijk kon ze na een inval door de politie uit het bordeel werden bevrijd. (mah)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20