Ikea wil met Parkwind windmolens bouwen voor kust Noorwegen

De Zweedse meubelreus Ikea voert zijn inspanningen op het vlak van eigen hernieuwbare energie op. Zijn investeringstak Ingka Investments treedt toe tot het Ventyr-consortium, dat kandidaat is voor een groot Noors offshore windproject.

Waarom is dit belangrijk?

Ikea heeft als doelstelling om zijn investeringen in hernieuwbare energie zowat te verdubbelen tot 6,5 miljard euro in 2030. Dat gaat van eigen windturbines en zonneparken tot de zonnepanelen op de daken van Ikea-winkels en -magazijnen.

In het nieuws: Ingka Investments neemt een belang van 49 procent in het offshore windconsortium Ventyr, het partnerschap van de Japans-Belgische exploitant Parkwind en het Noorse energiedienstenbedrijf NorSea.

  • Parkwind, Ingka Investments en NorSea stellen zich via Ventyr kandidaat voor het Noorse Sørlige Nordsjø II offshore windproject. Dat nieuwe windmolenpark, in de Noorse Noordzee, moet tot 1,5 gigawatt aan capaciteit genereren.
  • Wat voorafging: Parkwind werd eerder dit jaar door
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer