Ikea verbiedt verstoppertje spelen in zijn Nederlandse winkels

Nadat meer dan vijfduizend mensen zich hadden aangemeld voor een gigantisch verstoppertje-spel in de vestiging van meubelketen Ikea in Breda vreesde de de directie voor de veiligheid van zijn klanten. Daarom heeft de Nederlandse afdeling van Ikea besloten de activiteit in zijn winkels te verbieden. Grootschalige verstoppertje-partijen in Ikea-winkels werden de laatste jaren steeds populairder.

Ikea heeft genoeg van de honderden tot duizenden mensen die zich komen verstoppen in de kasten, bedden, frigo’s en zelfs in de grote blauwe tassen, klanten die opgeschrikt worden door de kreten van de spelers… Nadat in Zweden zes jaar geleden voor het eerst een groep mensen een mega verstoppertje-spel organiseerde in een Ikea-winkel werd het fenomeen de jongste jaren steeds populairder.

China

Meer dan dertienhonderd mensen namen begin vorig jaar nog deel aan een editie van het spel in een Chinese Ikea-winkel. Op Facebook werden meer dan 12.000 mensen uitgenodigd om zich op 9 mei in de Ikea van Breda te komen verstoppen. Daarbij hadden 5.700 gegadigden hun deelname al bevestigd. Maar dat gaat de meubelfabrikant volgens een woordvoerder van Ikea Nederland te ver.

“Het is moeilijk te controleren,” wordt er opgemerkt. “We moeten in onze winkels de veiligheid van onze cliënten waarborgen, maar dat is onmogelijk als we zelfs niet weten waar ze zich bevinden.” Het is de eerste keer dat Ikea het spel in zijn winkels formeel verbiedt.

Kinderachtig

Elise De Rijk, één van de organisatoren van het spel in België, werd naar aanleiding van het verbod door het persbureau Bloomberg geïnterviewd. “Soms is het leuk om kinderachtige dingen te doen,” zegt Elise De Rijk. “Het was vermoeiend, maar tegelijkertijd erg leuk.”

Tijdens het spel, in de vestiging van Ikea in Wilrijk, moesten de deelnemers onder meer proberen een taart in het gezicht van hun tegenstanders te gooien.

De organisatoren van het afgeschafte spel in Breda zijn sinds het verbod op zoek naar een alternatieve locatie.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20