Ikea start een eigen kledinglijn

De Zweedse meubelgigant Ikea start een eigen kledinglijn. De primeur is weggelegd voor Japan.

Ikea heeft een kledinglijn gelanceerd onder de naam ‘Efterträda’. In een eerste tijd bestaat de sobere collectie enkel uit een sweatshirt, een t-shirt en een reeks accessoires. Het gaat om een paraplu, badhanddoeken en een herbruikbare veldfles. Ze zal worden aangeboden in de Ikea-vestiging in Harajaku, nabij Tokio. De collectie is ook te koop op de Japanse website van de keten.

Met een knipoog naar Ikea’s best verkopende product zijn het t-shirt en het sweatshirt voorzien van de barcode die ook op de ‘Billy’- bibliotheek prijkt.

De collectie wordt voorlopig enkel aangeboden in de Ikea-vestiging in Harajuku en dat van 31 juli tot 6 augustus. Maar de kledij kan ook worden besteld via de Japanse website van Ikea. Daar staat te lezen dat meer producten zullen volgen in het najaar.

Het is niet de eerste keer dat Ikea zich aan het modefront waagt. In 2016 had de meubelketen de ondertussen befaamde blauwe boodschappentas ‘Frakta’ ontworpen. Die verscheen later in een luxeversie van het merk Balenciaga. Een papieren versie van de ‘Frakta’ zou daarna worden ontwikkeld in samenwerking met de Amerikaanse designer Virgil Abloh. Die is sinds maart 2018 artistiek directeur van de herencollectie van Louis Vuitton.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20