Ikea Duitsland deelt geniale reclame na laatste dag Angela Merkel als bondskanselier

Angela Merkel is na 16 jaar niet langer de bondskanselier van Duitsland. Als eerbetoon aan de iconische Duitse politica heeft Ikea Duitsland een opvallende reclamefoto gelanceerd, waarin Angela Merkel de hoofdrol speelt.

Olaf Scholz van de sociaaldemocratische SPD werd in september verkozen tot nieuwe kanselier en begint aan zijn mandaat. Daarom heeft Angela Merkel voortaan veel vrije tijd en dat gebruikte Ikea in een nieuwe reclame.

“Eindelijk thuis”

In verschillende Duitse kranten stond een nieuwe advertentie van Ikea, waarmee de Zweedse meubelketen slim inspeelt op de actualiteit.

Op de foto is Angela Merkel te zien in een STRANDMON-zetel van Ikea. Bij de foto staan de woorden “Endlich zu Hause” of “Eindelijk thuis”. Het gaat hier uiteraard niet om de echte Angela Merkel, maar wel een model dat sterk lijkt op de voormalige bondskanselier en ook de kenmerkende handhouding van Merkel imiteert.

“Rusten en lezen”

Met het einde van haar vierde termijn als bondskanselier neemt Angela Merkel ook definitief afscheid van de politiek. Ze liet daarbij al weten dat ze nu tijd zal nemen om “te rusten en te lezen”. Daarbij zei Merkel ook al dat ze waarschijnlijk in slaap zal vallen tijdens het lezen omdat ze zo moe is.

Dat rusten, lezen en slapen kan ze volgens Ikea het beste doen in een STRANDMON-zetel. Of ze die ook echt in huis heeft, is niet geweten.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20