Huawei P40-reeks voorgesteld met indrukwekkende camera’s en 5G

Huawei heeft zijn nieuwe reeks high-end smartphones aangekondigd. Het gaat om de P40, P40 Pro en P40 Pro+. Net als alle concurrenten zet ook Huawei heel hard in op verbeterde camera’s in zijn flagship-modellen.

8AM Tech

In het nieuws: Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad, maar vandaag heeft Huawei dan toch virtueel zijn P40-reeks voorgesteld. Normaal was er een groot event voorzien in Parijs, maar door het coronavirus kon dat uiteraard niet doorgaan en dus stond CEO Richard Yu voor een lege zaal met heel wat online kijklustigen.

Opvallend daarbij is dat het productieproces van het Chinese bedrijf zelf geen vertraging lijkt te hebben ondervonden door de problemen, want de lanceringsdatum van de Huawei P40 is niet uitgesteld.

Huawei P40, P40 Pro en P40 Pro+

De details: De Huawei P40-reeks bestaat uit drie modellen: P40, P40 Pro en P40 Pro+. De gemeenschappelijke factor tussen die drie versies is een zeer goede camera, 5G en de afwezigheid van Google-applicaties.

 • Alle modellen uit de P40-reeks draaien op de Kirin 990-chipset en ondersteunen 5G.
 • Het grootste verschil tussen de drie versies zit in de cameraset-up. De P40 heeft achteraan drie camera’s, de P40 Pro doet het met vier camera’s en de P40 Pro+ heeft er zelfs vijf.
 • De indrukwekkende camera-opstelling van de Huawei P40 Pro+ bestaat uit een 50MP-hoofdcamera met optische beeldstabilisatie, een 10MP-telecamera met 10x optische zoom, een 8MP-telecamera met 3x optische zoom, een 40MP ultragroothoeklens en een Time-of-Flight-camera. Die Time-of-Flight-sensor maakt gebruik van de reflectie van licht om afstanden te meten en is zo ideaal voor 3D-foto’s of augmented reality.
 • Die 50MP-hoofdcamera vind je ook terug op de andere modellen. De camera is voorzien van een 1/1,28-inch sensor, de grootste camerasensor ooit gebruikt in een smartphone.
 • Ieder model heeft vooraan een 32MP-selfiecamera met dieptesensor.
https://twitter.com/seanclinton5/status/1243475003175297024
 • Zowel de P40 Pro als de P40 Pro+ hebben een quad curve-display dat aan de vier kanten afgebogen is. Het gaat om een 6,58-inch OLED-display. De Huawei P40 heeft een 6,1-inch OLED-display.
 • Alle modellen hebben een 90Hz verversingssnelheid. Daarmee krijg je heel heldere vloeiende beelden op je scherm. Dat verschil merk je vooral als je scrolt of games speelt. Daarmee doet Huawei wel nog steeds iets onder voor de 120Hz van de Samsung Galaxy S20 Ultra.
 • Ook qua waterdichtheid zijn er verschillen tussen de Pro-versies en de gewone P40. Terwijl die laatste enkel spatbestendig is (IP53-gecertificeerd), zijn de P40 Pro en P40 Pro+ waterdicht (IP68-gecertificeerd).
 • Alle drie de versies zijn te verkrijgen in maar liefst vijf kleuren. Je kan kiezen voor het matte Silver Frost of Blush Gold, of voor het glanzende Ice White, Deep Sea Blue of Black.

Google

Wat met Google-apps? Los van deze indrukwekkende specs blijft Huawei zitten met het feit dat het geen Google Play Services meer op zijn toestellen mag plaatsen sinds Donald Trump het Chinese bedrijf op de zwarte lijst heeft gezet.

 • Door die ban kan je op smartphones van Huawei onder andere geen Gmail, Google Play, Google Maps en YouTube meer gebruiken.
 • De Huawei P40-reeks draait op een open-source versie van Android.
 • Applicaties kan je downloaden in hun eigen app store: AppGallery. Het aanbod daar is op dit moment vrij beperkt, maar groeit snel.
 • Huawei heeft ook de functie Phone Clone gelanceerd waarmee je apps van je oude Android-smartphone kan overzetten naar de P40.
 • Daarnaast komt Huawei ook met heel wat eigen varianten van applicaties die we hier kennen en gewoon zijn. Zo stelden ze onder andere Celia (als variant op Google Assistant), Huawei Video (in plaats van Netflix) en Huawei Music (in plaats van Spotify) voor. Er is ook een alternatief voor Google Home op komst.

Releasedatum en prijs? Doordat niet-essentiële winkels in België gesloten zijn, kan je de Huawei P40-reeks voorlopig enkel online bestellen.

 • Huawei P40: verkrijgbaar vanaf 7 april voor 799 euro.
 • Huawei P40 Pro: verkrijgbaar vanaf 7 april voor 999 euro.
 • Huawei P40 Pro+: verkrijgbaar vanaf juni voor 1.399 euro.
8AM Tech
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20