‘House of the Dragon’: Eerste aflevering spin-off van ‘Game of Thrones’ doet deel HBO Max crashen in de VS

Meer dan drie jaar na het einde van Game of Thrones was zondagavond in de VS, House of the Dragon, eerst spin-off van de succesreeks, te zien op streamingdienst HBO Max. Dat draaide voor een deel van de Amerikanen echter uit op een ontgoocheling. Op heel wat plaatsen crashte HBO Max namelijk door de massale belangstelling. Bij ons was de eerste aflevering om 3 uur in de nacht van zondag op maandag te zien. Daar waren er geen problemen.

House of the Dragon ging zondagavond in de VS in première. Uiteraard zaten massaal veel fans van Game of Thrones al uren op voorhand klaar. Niemand wilde namelijk live de eerste aflevering missen na meer dan drie jaar niet in Westeros geweest te zijn. Bovendien waren er maar liefst negen draken beloofd, nog steeds voldoende seksscènes en heel wat epische gevechten. De eerste recensies, van journalisten die de eerste aflevering op voorhand mochten bekijken, waren dan ook haast unaniem positief.

HBO of Amazon als schuldige?

De ontgoocheling bij sommige Amerikaanse fans was dan zeer groot zondagavond toen eerste aflevering van House of the Dragon al snel crashte. HBO Max was er als de kippen bij om de schuld door te schuiven. De crash zou zich maar bij een heel klein deel van de kijkers hebben voorgedaan. Het ging daardoor telkens om gebruikers die een Fire TV-platform of een Fire Stick gebruikten om HBO Max op hun televisie te zien. En laat dat nu net twee producten zijn streamingconcurrent Amazon Prime Video.

Het is overigens niet de eerste keer dat het succes van een fictiereeks een van de streaminggiganten doet crashen. Ook Netflix was tijdelijk onbereikbaar bij de release van de twee slotafleveringen van Stranger Things 4.

Dance of the Dragon

De prequel House of the Dragon is gebaseerd op het boek Fire & Blood van George R.R. Martin dat verscheen in 2018. Het verhaal speelt zich zo’n 200 jaar en acht generaties voor de gebeurtenissen in Game of Thrones af.

Meer