Ghelamco geeft leegstaand hotel aan voetbalstadion AA Gent door aan Van der Valk

De hotelketen Van der Valk gaat het hotel uitbaten naast de Gentse Ghelamco Arena. Dat stond al 2 jaar leeg, op zoek naar een uitbater.

De deal tussen het bouwbedrijf Ghelamco en Van der Valk is woensdag goedgekeurd op de Gentse gemeenteraad. Daarbij ontstond commotie over de kostprijs van de grond, die dankzij een oude erfpachtovereenkomst 370 euro per jaar kost.

8.075 Belgische frank

De grond is eigendom van de stad Gent, maar heeft via erfpachten al een hele weg afgelegd. In 1989 werd hij in erfpacht gegeven aan een nv die een bedrijvencentrum zou optrekken op de site waar nu de Ghelamco Arena staat.

De prijs is toen voor 99 jaar vastgelegd op 8.075 Belgische frank per jaar. Dat is 200 euro in geld van vandaag. Ondertussen is de prijs wel geïndexeerd tot 370,03 euro.

In een reactie wijst Paul Gheysens, topman van Ghelamco, erop dat de hotelsite deel uitmaakt van een totaalproject. ‘Toen we neerstreken op de site, wilde niemand een euro investeren’, aldus Gheysens. ‘Wij hebben 16,8 miljoen euro betaald voor die gronden, en op één daarvan bleek een erfpacht te rusten.’

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20