Hoofdeconome Gita Gopinath wordt nieuwe nummer twee van IMF

De huidige hoofdeconome van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), Gita Gopinath, die de instelling in januari 2022 zou verlaten om terug te keren naar Harvard, wordt de nummer twee van het IMF. Dat heeft het Fonds donderdag bekendgemaakt in een persbericht.

Gopinath, die volgende week vijftig wordt, zal Geoffrey Okamoto vervangen als adjunct-directeur-generaal. Okamoto verlaat het IMF.

De uit India afkomstige Gopinath wordt zo de tweede vrouw op die positie na de Amerikaanse Anne Krueger (2001-2006).

“Ik ben ervan overtuigd dat Gita – universeel erkend als een van ’s werelds meest vooraanstaande macro-economen – over de expertise beschikt die we nodig hebben”, aldus IMF-directeur Kristalina Georgieva in het persbericht.

“Haar bijzondere vaardigheden, in combinatie met haar jarenlange ervaring bij het Fonds als hoofdeconoom, maken haar inderdaad bijzonder geschikt. Ze is de juiste persoon op het juiste moment.”

Gopinath zelf zei zeer vereerd te zijn. Ze benadrukte dat, nu de pandemie blijft woeden, het werk van het Fonds nog nooit zo kritiek is geweest en internationale samenwerking nog nooit zo belangrijk.

Gita Gopinath schreef geschiedenis als de eerste vrouwelijke hoofdeconoom van het IMF.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20