Hongarije wil samenwerken met China rond veiligheid en laat zo het Westen stikken

Een opmerkelijk samenwerkingsverband: Hongarije en China hebben afspraken gemaakt rond veiligheid. Terwijl het Westen naar Hongarije kijkt om een aantal dossiers af te handelen, richt Boedapest resoluut de blik op het Oosten. Erg pijnlijk, dus.

Waarom is dit belangrijk?

Hongarije voert al langere tijd een eigenzinnige en individualistische koers. Het wil afspraken naast zich neerleggen of heronderhandelen en houdt er opmerkelijke bondgenootschappen op na. Deze nieuwe afspraken bevestigen nogmaals dat premier Viktor Orbán een ongeleid projectiel is.

In het nieuws: China heeft voorgesteld om de veiligheidssamenwerking met Hongarije te verdiepen.

  • Orbán en de Chinese minister van openbare veiligheid Wang Xiaohong ontmoetten elkaar in Boedapest. Ze bespraken onder andere het verdiepen van de samenwerking in terrorismebestrijding, het bestrijden van grensoverschrijdende criminaliteit en capaciteitsopbouw voor rechtshandhaving.
  • Dit aanbod is opmerkelijk. Het komt op een moment dat de relatie tussen Hongarije en de traditionele westers
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer