Gaat EU Hongarije op de vingers tikken? Europese Commissie overweegt om subsidiekraan dicht te draaien

De Europese Commissie zal mogelijk de subsidiekraan naar Hongarije dichtdraaien, omdat het land er maar niet in slaagt maatregelen te nemen om de corruptie aan te pakken.

Waarom is dit belangrijk?

Sinds de oorlog in Oekraïne begon, wordt de Europese eenheid steeds meer op de proef gesteld. Nu lijkt het geduld van de Europese Commissie met één land stilaan op te raken. 

De essentie: Volgens verschillende media, waaronder Bloomberg en Politico, wil de EU zo’n 7,5 miljard euro aan fondsen weerhouden.

  • Die optie zou op tafel liggen omdat Hongarije er maar niet in slaagt de corruptie en fraude binnen het land voldoende aan te pakken.
  • De Hongaarse regering heeft er eerder dit jaar mee ingestemd om 17 maatregelen te nemen om iets aan de situatie te veranderen. Ook toen werd door de EU gedreigd 7,5 miljard euro te weerhouden.
  • Op 19 november zou het land
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.