Hollywooddebuut El Arbi en Fallah verpulvert box office

‘Bad Boys for Life’, de film van de Belgische regisseurs Adil El Arbi (31) en Bilall Fallah (34) met acteur Will Smith, bracht in het eerste weekend in de VS al 59 miljoen dollar op.

Het Hollywooddebuut van het Belgische duo overtreft daarmee de vooropgestelde 38 miljoen euro. Hoogstwaarschijnlijk stranden de opbrengsten van het openingsweekend op zo’n 68 miljoen dollar, want dankzij Martin Luther King-day op maandag hebben de Amerikanen een verlengd weekend.

Een uitgelezen kans om een cinemabezoek te plannen, zo bleek. De actiefilm met Will Smith en Martin Lawrence overtreft de andere succesfilms die momenteel lopen in de Amerikaanse bioscopen. Dat zijn fantasiefilm ‘Dolittle’ met Robert Downey Junior en oorlogsfilm ‘1917’ van Sam Mendes.

Back to 1995 en 2003

‘Bad Boys for Life’ is de opvolger van ‘Bad Boys’ (1995) en ‘Bad Boys II’ (2003). In alle drie de films vertolken Will Smith en Martin Lawrence de rol van twee politieagenten die zich niet aan de regels houden. De film van El Arbi en Fallah volgt zeventien jaar na de tweede kaskraker.

De derde aflevering van de actiekomedie geldt overigens als de op één na beste première in januari ooit, na ‘American Sniper’. Ook de filmrecensenten toonden zich tamelijk positief over ‘Bad Boys for Life’.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20